Manchester United en Barcelona in finale Champions League

© Epa

Manchester United plaatse zich voor de finale door het Duitse Schalke 04 uit te schakelen.

Manchester United heeft zich woensdag voor de finale van de Champions League geplaatst. De manschappen van Sir Alec Ferguson blikten het Duitse Schalke 04 met 4-1 op Old Trafford en hadden de heenwedstrijd in Gelsenkirchen al met 0-2 gewonnen.

“B-elftal”

Manchester United ontvangt zondag Chelsea voor de topper in de Premier League en dus gunde Ferguson zijn topspelers rust. Hij stelde liefst negen andere spelers op dan in de heenwedstrijd en zorgde zo voor een record. Nooit eerder speelde een team met twintig verschillende basisspelers in een tweeluik van de knock-outfase van de Champions League. Bij de rust stond het “B-elftal” van Manchester 2-1 voor.

Antonio Valencia opende de score in de 21e minuut en vijf minuten later maakte Darron Gibson er 2-0 van. In de 35e minuut scoorde José Manuel Jurado de aansluitingstreffer voor Schalke. In de tweede periode nam Anderson beide treffers voor zijn rekening (72e en 76e).

Vierde Cup

In de finale staat Manchester United zaterdag 28 mei in het Wembley Stadion van Londen tegenover FC Barcelona, dat dinsdag aartsrivaal Real Madrid uitschakelde (0-2 en 1-1). De Engelsen krijgen zo de kans om revanche te nemen voor de verloren finale van 2009, toen Barcelona in Rome met 2-0 te sterk was. Manchester en Barcelona gaan beiden voor een vierde Europa Cup I. Manchester veroverde de beker met de grote oren eerder in 1968, 1999 en 2008, Barcelona in 1992, 2006 en 2009. Opmerkelijk detail: beide clubs wonnen hun eerste EC I in Wembley. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier