Manchester United rekent niet meer op recordaanwinst Dimitar Berbatov

© Reuters

De Bulgaarse spits, de duurste aankoop ooit van de Red Devils, kan niet meer op een basisplaats rekenen.

Dimitar Berbatov verlaat mogelijk aan het einde van dit seizoen Manchester United. De Bulgaarse spits, de duurste aankoop ooit van de Red Devils, kan niet meer op een basisplaats rekenen. Berbatov stond dit seizoen in slechts vijf Premier League-wedstrijden aan de aftrap. “Op zijn 31e zoekt hij een basisplaats en het is voor mij moeilijk om hem die te garanderen,” zegt Man U-manager Alex Ferguson. “Het zou dus kunnen dat hij de club verlaat”.

Recordaanwinst

Manchester United nam Berbatov in september 2008 over van Tottenham Hotspur voor een transferbedrag van 30,75 miljoen pond (circa 42 miljoen euro). De Bulgaar is daarmee de duurste aankoop ooit van de Mancunians.

Hij scoorde 14 doelpunten in zijn eerste seizoen en 12 in zijn tweede. Vorig seizoen werd hij topschutter met 22 goals. Dit seizoen moet hij het voor een basisplaats bij Manchester United afleggen tegen Wayne Rooney, Danny Welbeck en Javier Hernandez. (KVDA)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier