‘Mancini komt niet naar Monaco’

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Claudio Ranieri, de trainer van AS Monaco, ontkent dat de Franse tweedeklasser Roberto Mancini naar het prinsdom wil halen. Mancini is nu nog trainer van Manchester City.

Claudio Ranieri, de trainer van AS Monaco, ontkent dat de Franse tweedeklasser volgend seizoen Roberto Mancini naar het prinsdom wil halen. Mancini coacht nu nog Manchester City. Gazzetto dello Sport schrijft dat de eigenaar van AS Monaco, de Russische miljardair Dmitry Rybolovlev, volgend seizoen Ranieri wil dumpen voor Mancini. Volgens de Italiaanse sportkrant biedt Rybolovlev, die van ‘Les Rouges et Blanc’ weer een topclub wil maken, Mancini 140 miljoen euro plus een jaarloon van 8 miljoen euro om het Etihad Stadium te ruilen voor het Stade Louis II.

Niets van aan, zegt Ranieri aan France Football. ‘Dit bericht heeft geen enkele waarde. Ik heb bij Monaco nog een contract van twee jaar. Hoe het ook zij, Monaco gaat door. En het gaat door met mij. Dat is het belangrijkste,’ aldus de Italiaan.

Promotie?Ranieri is sinds juni 2012 trainer van AS Monaco en heeft er nog een contract tot en met juni 2015. De Monegasken, met Nabil Dirar (ex-Club Brugge) in de rangen, staan momenteel aan de leiding in de Franse tweede klasse. Met nog negen speeldagen te gaan bedraagt hun voorsprong op eerste achtervolger Nantes vier punten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier