Mandekking op Cristiano Ronaldo

© IMAGEGLOBE

Denemarken is het zwarte beest van Portugal.

Alweer tegen Denemarken, zullen ze in Portugal zuchten. Net als Nederland leggen Cristiano Ronaldo en co misschien vandaag al hun laatste kaarten op tafel. Tegen hun zwarte beest dan nog. Op weg naar Zuid-Afrika én Polen + Oekraïne kruiste Denemarken in de kwalificaties twee keer het pad van Portugal. Twee keer eindigde het team van bondscoach Morten Olsen boven de Portugezen. Als dat vanavond in Liviv ook gebeurt, mogen de Portugezen wellicht zondagnacht al met vakantie.

2012 is nog geen gelukkig jaar geweest voor Portugal. Geen enkele zege en slechts één goal. Twee keer raakten ze tegen Duitsland wel het doelhout en in de aanloop naar dit duel was één oefensessie speciaal gericht op afwerking. Misschien lukt het vanavond wel.

Qua blessures geen problemen. Ricardo Quaresma sukkelde met een spierletsel, maar is hersteld. Als er wissels gebeuren, is het tactisch. De Portugezen vragen zich dan ook af of Hélder Postiga zijn kans gaat blijven krijgen, dan wel of hij wordt vervangen door de van griep herstelde Hugo Almeida. Of misschien mag de jonge (20 pas) Nélson Oliveira wel starten. De Benficaspeler was vorig jaar een van de Portugese sterren op het jeugd-WK in Colombia, viel zaterdag nog in tegen Duitsland en deed het aardig.

De Denen verwachten dat linksachter Simon Poulsen uit de ploeg zal vliegen en dat Olsen, die drie van zijn vijf duels met Portugal won en er slechts eentje verloor, zijn verdediging wat zal herschikken. In de kwalificaties belastte hij Michael Silberauer met mandekking op Ronaldo. Het kan dat die zoiets opnieuw mag doen. De held tegen Nederland, Michael Krohn-Deli, scoorde ook al in Kopenhagen in oktober, toen Denemarken met 2-1 won en Portugal barragewedstrijden moest spelen. (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier