Maradona: “Argentinië gebruikte doping voor barrageduel WK 1994”

© EPA

Argentinië won het barrageduel tegen Australië en plaatste zich zo voor het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten.

De Argentijnse voetballegende Diego Maradona suggereert dat de Argentijnse nationale ploeg voor het barrageduel voor het WK 1994 tegen Australië verboden middelen heeft gebruikt.

Argentinië won het barrageduel (heen 1-1, terug 1-0) en plaatste zich zo voor het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten. Vreemd genoeg was er na afloop van de terugwedstrijd in het stadion van River Plate geen dopingcontrole.

“Waarom was er geen controle, terwijl dat bij andere duels wel altijd het geval is?”, zei Maradona aan televisiezender America. “Voor de wedstrijd hebben ze iets in onze koffie gedaan waardoor we sneller konden lopen en beter speelden”.

Maradona wijst met een beschuldigende vinger naar Julio Grondona, al sinds 1979 de voorzitter van de Argentijnse voetbalbond en huidig vicevoorzitter van de FIFA. “Het was een valstrik en Grondona was daar op de hoogte van”. Grondona ontkent het verhaal.

Betrapt

Tijdens het WK van 1994 werd Maradona zelf betrapt op het gebruik van efedrine. Op dat WK strandden de ‘Albicelestes’ in de achtste finales, na 3-2 verlies tegen Roemenië.

De 50-jarige Maradona werd na het WK van vorig jaar in Zuid-Afrika ontslagen als Argentijns bondscoach. Onlangs tekende hij een contract als coach bij Al-Wasl uit Dubai. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier