Maradona: ‘Messi verdient Gouden Bal niet’

Diego Maradona © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

De Argentijnse voetballegende Diego Maradona begrijpt niet waarom zijn landgenoot Lionel Messi tot beste speler van het afgelopen WK in Brazilië is verkozen.

‘Ik zou hem de hemel gunnen,’ zei Pluisje in zijn programma De Zurda op de Venezolaanse tv-zender Telesur. ‘Maar wanneer het niet eerlijk is en de mensen van de marketing willen dat hij iets wint waar hij geen recht op heeft, dan is dat onrechtvaardig.’

Vier doelpunten

Messi maakte op het WK vier doelpunten voor Argentinië. Daarmee had hij een groot aandeel in de kwalificatie van de Zuid-Amerikanen in de poulefase (met het maximum van de punten), maar in de kwart- en de halve finales tegen respectievelijk België en Nederland was hij maar bleekjes.

In de verloren finale tegen Duitsland (1-0 na verlengingen) speelde Messi weer een sterke partij, maar liet hij in de tweede helft een reuzenkans liggen om Argentinië op voorsprong te brengen.

Over het spel van Argentinië in de WK-finale tegen Duitsland ontbrak het de ‘Albiceleste’ volgens de 53-jarige Maradona aan loopvermogen. ‘Uiteindelijk had Argentinië minstens een strafschoppenreeks verdiend’, besloot hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier