Marc Brys: “KV Mechelen heeft beste backs van België”

© Imageglobe/Kristof Van Accom

Met een uitoverwinning en twee draws in eigen huis begon KV Mechelen matig aan play-off 2. Toch staat het team van trainer Marc Brys nog altijd eerste in groep A.

S/VM: KV Mechelen is, zo wordt weleens gezegd, de enige club met ambitie in play-off 2.
Marc Brys: “Alle clubs willen hun kansen grijpen, veel meer dan vorig jaar. Er wordt minder geëxperimenteerd en de mentaliteit en conditionele paraatheid is bij veel teams nog altijd goed.”

Play-off 2 wordt serieuzer genomen?

“Dat vind ik wel. Dat we niet de meest spectaculaire matchen zien, ligt net aan die gebetenheid.”

Jullie haalden begin dit jaar drie spitsen, maar die krikten het scorend vermogen niet op.

“Daar ligt de uitdaging naar volgend seizoen toe. We moeten matchen waarin de tegenstander komt kamperen, kunnen openbreken. Daarvoor moet je een aantal talenten hebben.”

Christian Kabasele, Ebrahima ‘Ibou’ Sawaneh en Pan Pierre Koulibaly waren halfslachtige noodoplossingen?

“Die jongens verdienen krediet. Kabasele is een jonge kerel die vooral de progressie in zichzelf nog moet zien. Ibou was eerst enorm spilzuchtig met zijn energie en kreeg dan terugvallen, omdat zijn basis te mager was. Pierre komt uit een competitie waarin het trager gaat. Ik ben niet ontgoocheld in een van hen.”

Anthony Van Loo verdringt intussen Antonio Ghomsi, een van de weinigen voor wie de club geld op tafel legde en een jongen wiens contract nog loopt tot 2013.
“Met Anthony Van Loo en Xavier Chen hebben wij de beste backs van België. Anthony is zo’n groot talent, misschien een van de grootste van de club, dat hij alleszins moet spelen. Het is niet zo dat we niet tevreden zijn over Ghomsi, maar Anthony brengt nu meer en heeft ook meer toekomst, daar moeten we ook oog voor hebben.” (KDR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier