Marc Wilmots: “Afwachten of Dembélé en Carrasco morgen meetrainen”

Marc Wilmots © Belga Image

Marc Wilmots hoopt dat Mousa Dembélé en Yannick Carrasco dinsdag de groepstrainingen van de Rode Duivels kunnen hervatten. Beide spelers sukkelen met de enkel en hielden het maandag na de opwarming bij individueel werk op training.

“Mousa en Yannick deden een halfuurtje mee met de groep en werkten nadien met de kine’s. Het valt nu af te wachten of ze een reactie krijgen, maar hopelijk kunnen ze morgen meetrainen in Nice”, aldus Wilmots maandag na de oefensessie in Le Haillan. “Lukt dat niet, zijn er anderen om hen te vervangen”, klonk het.

Wilmots zag zijn volledige groep opnieuw samen trainen. “Gisteren had ik de groep nog in twee gedeeld. De basisploeg van tegen Ierland deed een recuperatietraining, de anderen trainden erg scherp en intensief en daar heb ik hen ook voor gefeliciteerd. Uiteraard zijn degenen die niet spelen ontgoocheld en is dat mentaal zwaar, maar ze zijn daar goed mee omgegaan. Er is een gezonde concurrentie in deze groep.”

De bondscoach gaf ook nog mee dat zijn spelersgroep na de nederlaag tegen Italië samen heeft gezeten voor een groepsbabbel. Die kwam er op initiatief van Jean-François Gillet en Eden Hazard. “Dit is een erg jonge groep en het was de eerste keer dat ze zo’n tik had gekregen. Het is goed dat ze samengezeten hebben. Als ik kapitein was, zou ik dat ook gedaan hebben.” (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier