Marc Wilmots: ‘Geen spelersvrouwen en kinderen op WK’

© Belga

Bondscoach Marc Wilmots wil geen spelersvrouwen en kinderen in de buurt van zijn Rode Duivels zien op het WK.

Het WK-programma van de Rode Duivels krijgt steeds meer vorm, zo werd deze week bekend dat Kompany en co op 26 mei tegen Luxemburg spelen. Wat ook zeker is: de vrouwen en kinderen van de Rode Duivels mogen niet op bezoek komen in Brazilië tijdens de eerste rondes van het tornooi. “Dat zorgt alleen maar voor problemen”, zo zegt de bondscoach in het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen. Marc Wilmots laat er geen twijfel over bestaan, hij wil niet dat de vrouwen en kinderen van de Rode Duivels tijdens de eerste rondes van het WK op bezoek komen in Brazilië. “Ik wil dat niet omdat de spelers zich in alle rust moeten voorbereiden. Als de vrouwen en familie afkomen, is dat niet mogelijk, dat is gebleken in 1994 in Amerika. Toen liepen er allerlei dingen fout”.

De KBVB had nochtans plannen om een begeleide reis in te richten voor de familie van de spelers. Wilmots: “Ik heb meteen gezegd dat ik het geen goed idee vond”.

Wilmots laat wel een opening voor als de Rode Duivels ver zouden doorstoten. “Als we het lang uitzingen, zal ik bekijken wat mogelijk is, maar tot de halve finale wil ik niemand zien. Dat zouden ongeveer 20 tot 24 dagen zonder vrouw zijn, dat is toch niet zoveel, he? ” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier