Marc Wilmots traint met voltallige selectie

© BelgaImage

Op 7 juni werken de Rode Duivels hun oefenwedstrijd tegen Tunesië af. Ondertussen wordt er voluit getraind op het terrein van provincialer VV Westkapelle in Knokke-Heist.

De Rode Duivels hebben zopas een tweede keer getraind aan de Belgische kust in hun voorbereiding op het WK in Brazilië. Bondscoach Marc Wilmots kon rekenen op een voltallige selectie. Verdediger Thomas Vermaelen en spits Romelu Lukaku, die eerder ontbraken met een lichte dijblessure, sloten aan bij de groep.

De 23 internationals werkten op het terrein van provincialer VV Westkapelle in Knokke-Heist een training van anderhalf uur af. Tijdens een onderling wedstrijdje op een half veld liet Wilmots zijn troepen oefenen op balbezit en snelle omschakeling.

Trainen onder het alziend oog van de supporters

Net als tijdens de eerste training woonden opnieuw vele honderden supporters, onder wie een hoop enthousiaste kinderen, de training bij. Een opgemerkte gast was uittredend premier Elio Di Rupo, die de internationals aan het einde van de training kwam begroeten.

Vrijdag 6 juni om 11 uur oefenen de Belgen een laatste keer in Knokke-Heist. Zaterdagavond volgt dan de “uitwuifwedstrijd” in het Koning Boudewijnstadion in Brussel tegen het Tunesië van ex-bondscoach Georges Leekens.

Een dag later staat in hetzelfde stadion een laatste training op Belgische bodem op het menu, in aanwezigheid overigens van het vorstenpaar.

Brazilië lonkt

Op dinsdag 10 juni stappen de Rode Duivels op het vliegtuig richting Brazilië. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier