Marc Wilmots: ‘Werken op volume, loopvermogen en blessurepreventie’

© BelgaImage

De Belgen trainen deze week in de Genkse Cristal Arena en sluiten die week af met een oefeninterland tegen Luxemburg op maandag 26 mei.

De kop van de WK-voorbereiding van de Rode Duivels voor Brazilië is eraf en daar is bondscoach Marc Wilmots blij om. “Toen iedereen elkaar terugzag, zag ik veel lachende gezichten. Het is duidelijk dat mijn spelers blij zijn dat ze opnieuw bij de selectie zijn.”

De Belgen trainen deze week in de Genkse Cristal Arena en sluiten die week af met een oefeninterland tegen Luxemburg (op maandag 26 mei om 20u45 in Genk). “Deze eerste trainingsweek is echt een voorbereiding”, begon Wilmots. “Deze week gaan we vooral op volume werken, met veel loopvermogen en blessurepreventie. De intensiteit van de trainingen wordt stilaan opgedreven en op stage in Zweden (27 mei-2 juni) gaan we echt intensief trainen”, klonk het.

Wilmots verwelkomde zestien Duivels op zijn eerste training, onder wie ook de nieuwkomers Adnan Januzaj, Divock Origi en Sammy Bossut. “Deze groep is heel professioneel en ook geconcentreerd. Divock werd meteen opgevangen door Romelu (Lukaku) en Eden (Hazard), terwijl vooral Marouane (Fellaini) zich over Adnan ontfermde.”

Derde doelman“Sammy selecteerde ik omdat hij het nu al twee seizoenen uitstekend doet bij Zulte Waregem en ook bijna geen fouten heeft gemaakt. Ik hoop alvast dat de pech met mijn derde doelmannen nu ophoudt”, lachte bondscoach Marc Wilmots, die eerder al Jean-François Gillet (geschorst) en Proto (en misschien ook Casteels) zag afhaken. “Met Koen wacht ik nog een tijdje, misschien wel tot 9 of 10 juni. Hij heeft in ieder geval al een heel goede evolutie gemaakt.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier