Marcin Wasilewski mag blijven hopen op EK

© Belga

De Poolse bond bevestigt dat FC Köln-speler Slawomir Peszko niet geselecteerd zal worden voor het EK in eigen land en Oekraïne.

De Poolse voetbalbond PZPN bevestigt dat FC Köln-speler Slawomir Peszko geen deel zal uitmaken van de Poolse selectie voor het EK in eigen land en Oekraïne. Anderlecht-verdediger Marcin Wasilewski moet niet vrezen voor zijn EK-ticket. Peszko had zaterdag na een avondje uit in het gezelschap van zijn landgenoot en Anderlecht-verdediger Marcin Wasilewski teveel gedronken. Het duo kreeg ruzie met een taxichauffeur en de politie moest tussenbeide komen. Peszko moest een nachtje ontnuchteren in de cel, terwijl Wasilewski onmiddellijk mocht beschikken. ‘Wasyl’, die officieel niets te verwijten viel, moet dan ook niet meteen vrezen voor zijn EK-ticket.

De Poolse bondscoach Franciszek Smuda was not amused en gooide Peszko prompt uit zijn selectie. De Poolse teamgenoten van Peszko willen in ieder geval nog proberen om de bondscoach op zijn stappen te laten terugkeren.

“Ik ga zeker nog met de trainer praten en, als het mogelijk is Slawomir verdedigen”, aldus kapitein Jakub Blaszczykowski. “Het voorval gebeurde niet op trainingskamp of voor een interland, ik begrijp dus niet goed waarom het nationale elftal hierbij betrokken wordt”.

Polen werd op het EK in groep A onderverdeeld en speelt er tegen Griekenland, Rusland en Tsjechië. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier