Mario Balotelli wilde veld verlaten na racistische spreekkoren in Verona

Mario Balotelli © Belga Image

Aanvaller Mario Balotelli heeft in de Serie A een statement gemaakt. De aanvaller van Brescia wilde op bezoek bij Hellas Verona het veld verlaten na racistisch gescheld aan zijn adres, maar liet zich ompraten door de spelers.

Het incident vond even voor het uur plaats. Na een actie aan de linkerkant van het veld nam Balotelli de bal in zijn handen, stapte ermee furieus in de richting van de Verona-supporters en trapte de bal de tribune in. Hij hield vervolgens zijn vinger tegen zijn oor, om zo ostentatief te luisteren naar hun geroep. Daarna stapte hij resoluut richting catacomben om te stoppen met voetballen. Zijn teammaats en de spelers van Hellas Verona hielden hem uiteindelijk tegen.

De wedstrijd lag enkele minuten stil, waarna de stadionspeaker een bericht voorlas waarin stond dat de spelers onmiddellijk het terrein zouden verlaten bij een volgend racistisch incident. Het bericht werd door een merendeel van de fans met boegeroep ontvangen.

De wedstrijd herbegon uiteindelijk toch, met Balotelli nog op het veld, en eindigde in een 2-1 zege voor de thuisploeg. Balotelli scoorde vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de bezoekers niet meer.

Hardnekkig probleem

Racisme is een steeds weerkerend probleem in de Italiaanse stadions. In het begin van het seizoen kregen ook Rode Duivel Romelu Lukaku (Inter) en de Ivoriaanse middenvelder Franck Kessié (Milan) er al mee te maken.

Dit weekend werd Roma-Napoli nog heel even stilgelegd, omdat Kalidou Koulibaly (Napoli, ex-Genk) niet voor de eerste keer racistische slogans naar zijn hoofd kreeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier