Mario Gomez: ‘Ik zal nooit zo goed zijn als Messi’

© Belga

Met zijn vier goals tegen FC Bazel wordt Mario Gomez de nummer twee in de topschutterlijst van de UEFA Champions League.

Bayern Munchen vernietigde FC Bazel met 7-0 waaronder vier doelpunten van Mario Gomez. „We hebben het gaspedaal ingedrukt en ongelooflijk veel druk gezet. Al bij al hebben we een geweldige wedstrijd gespeeld,” zei de 26-jarige spits.

„Ultieme voetballer”

De vier goals van Mario Gomez doen sterk denken aan de vijf goals die Lionel Messi scoorde in de Champions Leaguewedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Toch ziet de 49-voudige Duitse international dat anders. „Ik zal nooit zo goed zijn als Lionel Messi. En ik zal het ook nooit proberen,” zei de zoon van een Spaanse vader en Duitse moeder op UEFA.com. „Hij (Messi red.) is een compleet andere voetballer als ik. Ik zie hem niet als een gelijke. Ik zie hem als de ultieme voetballer.”

Topschutter

Deze bescheidenheid neemt niet weg dat Gomez(10 goals) nu op twee doelpunten staat in de Champions League topschutterslijst van het Argentijns wonderkind Lionel Messi (12 goals). Op de derde plaats in die lijst volgen zeven voetballers met elk vijf doelpunten. Vorig jaar mocht Mario ‘TORero’ Gomes zich tot topschutter in de Bundesliga kronen met 28 doelpunten. Met 21 goals uit 25 wedstrijden ligt de boomlange aanvaller goed op schema om dit jaar dezelfde titel binnen te halen. (SB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier