Marko Suler: ‘Ik ben geen linksachter’

© Belga

Marko Suler kwam bij AA Gent op de linksachter terecht en dat zint hem niet.

Marko Suler kwam bij AA Gent op de linksachter terecht en dat zint hem niet. Matjas Kek, de bondscoach van Slovenië, blijft hem immers als centrale verdediger uitspelen. Kek hoopt dat Sulers positie bij de Buffalo’s geen gevolgen heeft voor de nationale ploeg, want hij noemt hem een belangrijke speler voor zijn elftal.

Suler bevestigt in Sport/Voetbalmagazine: “Ik heb hen dat hier ook gezegd, maar het kan ze niet schelen en dat stoort mij. Ik ben 28 nu, ik heb geen tijd meer om te experimenteren. Als ik goed was op die positie dan zouden veel van mijn eerdere trainers mij daar wel al gezet hebben. Als ze me hier in Gent als een linksachter blijven zien, zien ze het verkeerd.”

S/VM: Trond Sollied verwacht wel dat je mentaal de omschakeling kan maken, want hij ziet kwaliteiten in jou op die positie. Jij ziet dat niet zo?

Suler: “Als hij dat idee koestert, moet hij een nieuwe speler zoeken voor die positie. Ik speel er om het team te helpen, maar ik wil daar niet de eerste keuze zijn en er niet het hele seizoen spelen. Ik kan zelfs nog geen negentig minuten volmaken – ik ben het fysiek niet gewoon.”

S/VM: Sollied zei eerder over jou dat je voor filosofie in de tribune moet gaan zitten en de fatale fouten die je soms maakt, lijken zich nu tegen je te keren. “Ik zie mijzelf niet als een filosoof, maar wat ze nu doen met mij, experimenteren, dát is pas filosofisch. Ik heb hier de voorbije drie jaar de club iets gegeven, maar ik ben er zeker van dat ik mijn beste seizoen nog niet gespeeld heb. Voetbal is een spel van simpele keuzes, maar nu doen ze iets tussenin. Er waren eerder aanbiedingen, maar de club wou er nog niet van weten. Als ik voor het geld zou kiezen, had ik al kunnen vertrekken. Maar er is ook nog een sportief en familiaal aspect dat belangrijk is voor mij.” (RDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier