Marokko ontslaat Eric Gerets

© EPA

Eric Gerets is niet langer bondscoach van Marokko.

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft het contract met de Belgische bondscoach Eric Gerets vroegtijdig beëindigd. Dat heeft de voetbalfederatie van het Noord-Afrikaanse land bekendgemaakt.

Gerets, ex-coach van onder andere Lierse, Club Brugge, PSV, Galatasaray en Marseille, lag meer dan ooit onder vuur in Marokko na de verrassende 2-0 nederlaag afgelopen weekend tegen Mozambique in de voorronde van de Afrika Cup 2013.

De positie van de ‘Leeuw van Rekem’ was al wankel na de vroege uitschakeling van Marokko op de Afrika Cup eerder dit jaar.

De Marokkaanse kranten vroegen maandag unaniem om het ontslag van Gerets, die sinds eind 2010 Marokkaans bondscoach is. Dinsdag had de Marokkaanse minister van Sport Mohamed Ouzzine nog laten optekenen dat de ex-Rode Duivel tot nader order bondscoach bleef.

Gerets was de voorbije maanden nog in beeld als bondscoach van de Rode Duivels. Na het vertrek van Georges Leekens naar Club Brugge werd zijn naam meermaals genoemd bij de Belgen, maar de KBVB koos uiteindelijk voor Marc Wilmots. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier