Marouane Fellaini drie duels geschorst na kopstoot

© Reuters

Rode Duivel Marouane Fellaini is voor drie wedstrijden geschorst omwille van zijn kopstoot aan Ryan Shawcross van Stoke City.

Rode Duivel Marouane Fellaini is voor drie wedstrijden geschorst omwille van zijn kopstoot aan Ryan Shawcross van Stoke City. Dat meldde zijn team Everton op de clubwebsite.

Fellaini had in het competitieduel tegen Stoke (1-1) een kwaaie klant aan Shawcross en beide spelers gingen meerdere malen in de clinch. In de tweede helft deelde de ex-Standard-speler echter een kopstoot uit. Scheidsrechter Mark Halsey had niets gezien, maar ‘Big Fella’ werd door de Engelse Voetbalfederatie (FA) alsnog vervolgd op basis van de televisiebeelden.

Marouane Fellaini: ‘Ik had het gevoel dat ik geen bescherming kreeg van de scheidsrechters’

De 25-jarige middenvelder bood meteen na de wedstrijd al zijn verontschuldigingen aan op de website van de Toffees. “Er was heel wat getrek en geduw in het strafschopgebied van Stoke, en ik had het gevoel dat ik geen enkele bescherming kreeg van de scheidsrechters. Niettemin mocht ik niet gedaan hebben wat ik deed.”

Everton en Fellaini hebben de sanctie al aanvaard. De Rode Duivel, een van de sterkhouders van zijn club, mist de competitieduels tegen West Ham (22/12), Wigan (26/12) en Chelsea (30/12). (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier