‘Marouane Fellaini kent deze week zijn lot’

© ImageGlobe
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Rode Duivel Maroune Fellaini krijgt deze week van manager Louis van Gaal te horen of hij een toekomst heeft bij Manchester United, als we de Britse pers mogen geloven.

De selectie van Van Gaal keert dinsdag terug naar Manchester na een succesvolle tour in de Verenigde Staten. ManU won er oefenduels tegen LA Galaxy, AS Roma, Inter Milan en zaterdag nog met 3-1 tegen Real Madrid (bekijk de doelpunten).

Van Gaal zal nu een balans opmaken en met de grove borstel door zijn selectie gaan, meldt The Guardian.

Slecht nieuws

Onder de spelers die volgens de krant wellicht slecht nieuws te horen zullen krijgen, zijn Javier ‘Chicharito’ Hernandez, Shinji Kagawa, Wilfried Zaha, Anderson en Rode Duivel Marouane Fellaini.

Zowel Fellaini als collega-Rode Duivel Adnan Januzaj was niet van de partij in de VS, zij kregen beide extra rust na hun deelname aan het WK.

Transfer

Van Gaal wil hen tijdig inlichten over hun lot en zal hen individueel spreken. ‘Ik zal knopen doorhakken na de tour,’ zei de Nederlander. ‘Ik heb in Amerika alle jongens laten spelen dus ik weet meer dan voor de tour. Maar in voetbal moet je keuzes maken.’

‘Je moet spelers die weinig kansen zullen krijgen de kans op een transfer geven. Je moet dat op voorhand zeggen, want op 31 augustus is het te laat.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier