‘Marseille lonkt naar Mehdi Carcela’

© ImageGlobe

Olympique Marseille is op zoek naar een linksbuiten. Volgens Russische media heeft l’OM zijn oog laten vallen op Mehdi Carcela-Gonzalez.

Olympique Marseille is op zoek naar een linksbuiten. Volgens Russische media heeft l’OM zijn oog laten vallen op Mehdi Carcela-Gonzalez. Carcela werd in augustus 2011 door Anzji Machatchkala weggeplukt bij Standard, dat circa 10 miljoen euro ving voor de Belgisch-Marokkaanse middenvelder. Bij de Russische club raakte hij onder trainer Guus Hiddink echter op een zijspoor. Nu Marseille allicht Romain Alessandrini van Rennes moet vergeten, lonkt de Franse kampioen volgens het Russische Izvestia naar Carcela.

Fysiek

De 24-jarige Carcela aast alvast zelf op een vertrek bij Anzji, de club waar ook Mbark Boussoufa (ex-AA Gent en -Anderlecht) en Joao Carlos (ex-Lokeren en -Genk) onder contract liggen.

‘De Russische competitie is zeer fysiek,’ zei hij begin juni nog in de Waalse pers. ‘Ik zou liever spelen in een competitie waar ik meer voordeel haal uit mijn technische kwaliteiten’.

Contract

Carcela, die onder Dick Advocaat het shirt van de Rode Duivels droeg maar uiteindelijk voor de nationale ploeg van Marokko koos, heeft bij Anzji nog een contract tot december 2014. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier