Marseille moet Champions League winnen

© AFP

Europees voetbal volgend seizoen is ver weg voor Franse kampioen van 2010.

Olympique Marseille beleeft hoogtes en laagtes dit seizoen. Het zit in de kwartfinales van de Champions League maar werd uitgeschakeld door een derdeklasser in de Franse beker. De enige mogelijkheid om volgend seizoen Europees te spelen is de Ligabeker winnen of… de Champions League.

De landskampioen van 2010 verloor dinsdag in blessuretijd van derdeklasser US Quevilly met 3-2, na een winning goal in de 118de minuut. Quevilly staat zestiende in de Franse derde klasse, Marseille negende in de Ligue 1.

Schaamte

L’OM had zijn laatste zes wedstrijden verloren en leek uit vorm maar Quevilly deed slechter en had niet meer gewonnen sinds 20 december.

“Ik moet Quevilly feliciteren”, zei coach Didier Deschamps na de wedstrijd. “Ik schaam mij een beetje vanavond en heb geen zin om te lachen. De spelers zijn niet de enige verantwoordelijken, ik ook. Ik ben de trainer”.

Voorzitter Vincent Labrune heeft al aangekondigd dat hij vrijdag met de spelersgroep gaat praten.

Competitie

Ook in de Franse competitie stelt Marseille dit seizoen enorm teleur. Na een slechte start (3 op 18) klom L’OM gestaag naar boven tot de vijfde plaats maar nu lijkt de club weer in een dip geraakt te zijn. Het haalde slechts één punt uit zes wedstrijden en staat negende, op 20 punten van leider PSG.

Deschamps gaf toe dat de titel en de plaatsen die recht geven op Europees voetbal veraf lijken.

Champions League

In de Champions League kwalificeerde Marseille zich dan weer voor de kwartfinales. Daarin wacht met het Duitse Bayern München echter geen simpele taak.

Deschamps was in de wolken na de kwalificatie voor de kwartfinales maar kreeg nu dus een nieuwe domper te verwerken. De enige mogelijkheid voor Marseille om volgend seizoen Europees te spelen is de Ligabeker winnen op 24 april tegen Lyon of … de Champions League winnen. (MSA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier