Marvin Ogunjimi: Dit is een jongensdroom

© Belga

De 22-jarige spits van Racing Genk heeft zijn eerste selectie voor de Rode Duivels beet. Hij kon ook voor Nigeria kiezen.

Marvin Ogunjimi heeft zijn eerste selectie voor de Rode Duivels beet. De 22-jarige spits van Racing Genk, die ook voor Nigeria kon kiezen, is heel blij.

“Uiteraard ben ik heel blij met deze selectie,” zei Ogunjimi in een reactie aan Sportmagazine.be. “Dit is echt een jongensdroom die in vervulling gaat”.

“Eerder deze week was er al contact met de trainer, maar ik kreeg pas vrijdag de bevestiging dat ik geselecteerd ben.”

Ogunjimi, de vrucht van een gescheiden Belgische moeder en een Nigeriaanse vader, kon ook voor Nigeria kiezen. Er was ook al contact met de Nigeriaanse voetbalbond. Even leek het er zelfs op dat hij afgelopen zomer met Nigeria naar het WK in Zuid-Afrika had gekund, maar hij had nog geen Nigeriaans paspoort.

“Ik weet dat ze me blijven volgen,” zei Ogunjimi enkele weken geleden nog in Sport/Voetbalmagazine. “Telkens als ik voor Genk heb gescoord, staat het op de Nigeriaanse websites. Maar mijn mama heeft liever dat ik voor België kies. België is mijn land: ik ben hier geboren en getogen.”

RC Genk staat na negen speeldagen aan de leiding in de Jupiler Pro League. Ogunjimi scoorde al twee doelpunten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier