Marvin Ogunjimi: “Ze zijn te laat”

© Belga

Twaalf wedstrijden op rij bleven ze ongeslagen en zo forceerde RC Genk alsnog een ticket voor Europees voetbal. Maar verschillende spelers willen weg, onder wie Marvin Ogunjimi. Dat zei hij aan Sport/Voetbalmagazine.

Genk maakt zich nu op voor maanden waarin aan de verdere uitbouw van de kern moet worden gewerkt. Jelle Vossen keert alvast terug van Cercle.

Frank Vercauteren, die zichzelf niet de architect van het succes noemde, wil dat de lat hoog komt te liggen: “Als je een prijs wil pakken, moet je een grote kern hebben, met kwaliteit, zodat je kan roteren. Anderlecht en Gent hebben 2,5 tot 3 spelers per positie. In die richting moeten we ook.”

Ogunjimi

Dat zal allicht zonder Stein Huysegems zijn, nog drie jaar onder contract. Club en speler willen voor hem “een oplossing” zoeken. Ook Verhulst en Daeseleire willen vertrekken. Dat wil ook Marvin Ogunjimi.

Het klikt tussen hem en Barda, en een seizoen van 14 goals en 10 assists lijkt naar meer te smaken, maar voor de Belg met Nigeriaanse roots is het over.

Manager Dirk Degraen, zondagavond: “We gaan nu snel met hem praten.” Ogunjimi, in een eerste reactie: “Ik vrees dat het te laat is; Ze zeggen dat al twee maanden, ik heb lang genoeg gewacht.”

“Er zijn wat aanbiedingen en ik sta op één jaar van het einde van mijn contract. Veel kunnen ze niet vragen. Komt er niks uit de bus, dan teken ik niet bij. Ben ik volgend seizoen vrij.”

(Peter T’Kint)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier