Matchfixing onthoofdt Libanese ploeg

© IMAGEGLOBE

Vierentwintig Libanese (kandidaat-)internationals werden geschorst wegens betrokkenheid bij matchfixing.

Vierentwintig Libanese (kandidaat-)internationals werden geschorst wegens betrokkenheid bij matchfixing.Vorige week verloor Libanon een WK-kwalificatiematch in Oezbekistan met 1-0. De Duitse bondscoach Theo Bücker moest daarvoor een beroep doen op een bijna compleet nieuw elftal, want 24 Libanese (kandidaat-)internationals werden geschorst wegens betrokkenheid bij matchfixing.

Voor de nationale ploeg van Libanon een serieuze domper, want het land was op weg om de WK-kwalificaties goed door te komen en het voetbal slaagde er na vele jaren eindelijk in om het volk te verenigen, ongeacht religieuze en politieke voorkeuren.

“Die spelers handelden uit hebzucht”, zegt Bücker. “Met hun gewone salaris konden ze zich geen twee vrouwen, vijf kinderen, een BMW, technologische snufjes en dure kleding veroorloven en dus lieten ze zich betalen om wedstrijden te vervalsen.”

Nog voor de schorsing door de Libanese bond had Bücker alvast verdediger Ramez Dayoub uit zijn kern gezet. In de WK-voorrondematch tegen Qatar vorig jaar lag die met een opzichtig slordige terugspeelbal aan de basis van de 0-1-nederlaag. Vreemd genoeg maakte de Asian Football Confederation onlangs bekend dat ze geen graten vond in die wedstrijd. (PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier