Matchwinnaar Kevin De Bruyne valt geblesseerd uit tijdens bekerduel met Everton

Kevin De Bruyne wordt van het veld gedragen © AFP

Kevin De Bruyne maakte in het bekerduel tussen Man City en Everton een spectaculaire invalbeurt, met eerst een doelpunt en vervolgens een assist. Kort daarna liep hij een knieblessure op en moest hij van het veld gedragen worden.

Everton had na de 2-1 zege in de heenmatch goede hoop op een derbyfinale tegen Liverpool (dat dinsdag na strafschoppen de finale bereikte). Die hoop werd alleen maar groter toen Ross Barkley na 18 minuten uithaalde vanop zo’n 20 meter. Zijn schot deed de netten trillen en het Etihad Stadium verstommen. Manchester City reageerde echter snel en Fernandinho knalde (ook met een afstandschot) na 24 minuten de gelijkmaker tegen de touwen.

Na de pauze was de spanning te snijden. Na 66 minuten mocht Kevin De Bruyne invallen en hij was quasi meteen belangrijk. De Rode Duivel stond nauwelijks vier minuten op het veld, toen Sterling de achterlijn haalde en teruglegde. De Bruyne twijfelde niet en trapte de 2-1 droog in de hoek. De bal zou het veld verlaten hebben alvorens Sterling zijn pass gaf.

‘Optimistisch’

Sergio Agüero bracht na 77 minuten dan de verlossing voor de “Citizens”. Op assist van De Bruyne kopte de Argentijn de beslissende 3-1 voorbij Everton-doelman Joel. In de slotfase blesseerde De Bruyne zich nog aan de knie, nadat zijn been blokkeerde. Hij had duidelijk pijn en werd onder zorgelijk applaus van het veld gedragen, in de plensende regen.

Zijn coach Manuel Pellegrini toonde zich naderhand “optimistisch” over de ernst van de blessure.

“De dokter denkt, maar hij is niet zeker, dat het de mediale band is. Pas donderdag zullen we weten hoe ernstig het echt is. Ik ben optimistisch. Het zijn niet de kruisbanden en ik denk dus niet dat we hem voor de rest van het seizoen kwijt zullen zijn.”

Een andere Belg bij Man City, Vincent Kompany, kapitein van de Rode Duivels, kampt al enige tijd met blessureleed.

Manchester City speelt zondag 28 februari op Wembley de finale van de League Cup tegen Liverpool.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier