Mathew Ryan: ‘Ik heb mijn land in de steek gelaten’

Mathew Ryan aan het werk op het WK voor Australië © BelgaImage

De doelman van Club Brugge, Mathew Ryan, piekert meer dan een week na de laatste WK-wedstrijd met Australië op het WK nog over zijn prestaties in Brazilië.

“Het voelt een beetje alsof ik mijn land in de steek heb gelaten”, zo zei hij op de website van The Daily Telegraph. De 22-jarige doelman van Club Brugge zit vooral met de 3-2 nederlaag tegen Nederland in zijn maag. In die wedstrijd ging hij niet vrijuit bij het winnende doelpunt van Memphis Depay.

“Het is nooit makkelijk voor een doelman wanneer je in de fout gaat. In de wedstrijd tegen Nederland was ik teleurgesteld over mijn poging om het derde doelpunt te verhinderen”, aldus Ryan. “Het is nooit goed een fout te maken, laat staan op het WK in Brazilië. Het voelde een beetje alsof ik mijn land in de steek gelaten heb.”

Ryan geeft toe dat andere clubs al hun interesse in hem kenbaar hebben gemaakt, maar hij is niet gehaast om blauw-zwart te verlaten. “Ik ben nog erg jong. Ik heb altijd gevonden dat het ideaal zou zijn om nog een tweetal seizoenen te blijven. Club Brugge speelt altijd om de prijzen en de Champions League. Tot wanneer een andere club dat kan evenaren met voldoende speelgelegenheid, ben ik blij met mijn verblijf in Brugge.”

In groep B eindigden de ‘Socceroos’ puntenloos laatste na verder ook nederlagen tegen Chili (3-1) en Spanje (3-0).