Mbark Boussoufa gaat spelen voor Lokomotiv Moskou

© Belga

De Marokkaan Mbark Boussoufa ruilt Anzhi Makhachkala voor Lokomotiv Moskou.

Met de overgang van de ex-speler van AA Gent en Anderlecht zou naar verluidt een bedrag van zo’n vijftien miljoen euro gemoeid zijn. ‘Bous’ ondertekende een driejarig contract bij de club van de Russische spoorwegen en zal er met rugnummer elf spelen.

De net 29 geworden Boussoufa speelde sinds maart 2011 bij Anzhi, dat hem voor ruim acht miljoen euro wegplukte bij Anderlecht. Bij de Brusselaars was de aanvallende middenvelder een van de smaakmakers. De tweevoudige winnaar van de Gouden Schoen (2006 en 2011) en drievoudige Profvoetballer van het Jaar (2006, 2009 en 2010) speelde daarvoor bij AA Gent (2004 tot juni 2006) en de jeugd van Chelsea en Ajax.

Bijna twee weken geleden raakte bekend dat Anzhi een radicale koerswijzging zou doorvoeren en dat het enkele dure sterspelers zou moeten laten gaan. Daar is Boussoufa er dus één van. Volgens Konstantin Remchukov, voorzitter van de bestuursraad, gaat het budget met meer dan de helft omlaag naar 50 à 70 miljoen dollar per jaar.

Een dag eerder vertrokken ook al de Russische internationals Igor Denisov, Yuri Zhirkov en Aleksandr Kokorin naar Dynamo Moskou. Het is nog niet duidelijk of Joao Carlos (ex-Lokeren en -Genk), Mehdi Carcela (ex-Standard) wel bij Anzhi kunnen blijven. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier