Mbark Boussoufa keert terug naar AA Gent

Boussoufa © BELGA

De Marokkaanse international Mbark Boussoufa keert terug naar AA Gent. Dat maakte de landskampioen bekend. De 31-jarige offensieve middenvelder wordt tot het einde van het seizoen geleend van het Russische Lokomotiv Moskou.

De overeenkomst werd op de valreep van de wintertransferperiode getekend, die om middernacht afliep.

Het nieuws werd in de late namiddag aangekondigd door Sporza. Laat maandagavond kwam Mbark Boussoufa in Gent aan. De termijn voor wintertransfers liep om middernacht af.

Boussoufa wordt tot het einde van het seizoen geleend van Lokomotiv Moskou, waar hij tot dit jaar onder contract ligt.

Mbark Boussoufa werd de voorbije transferperiodes meermaals in verband gebracht met een terugkeer naar Anderlecht, maar die onderhandelingen eindigden in wederzijdse verwijten. Anderlecht vond dat het hem alleen om het geld te doen was. Uiteindelijk viert de Marokkaan zijn terugkeer op de Belgische velden dus in het shirt van AA Gent.

Dribbelen

Boussoufa werd door AA Gent in 2004 weggehaald bij de reserven van Chelsea. Met zijn onnavolgbare dribbels stal hij al snel de Gentse harten in het toenmalige Jules Ottenstadion. In het seizoen 2005-2006 kwam hij helemaal tot ontbolstering en groeide hij uit tot de smaakmaker op de Belgische velden. Hij zag zijn prestaties bekroond met de Ebbenhouten Schoen en werd op het einde van het seizoen met groot overwicht verkozen tot Profvoetballer van het Jaar.

Een half jaar later, in januari 2007, zou hij ook nog de Gouden Schoen winnen, toen hij al de overstap naar RSC Anderlecht gemaakt had.

Bij Anderlecht bleef hij tot 2011 en won hij nogmaals de Gouden Schoen (2010), werd hij nog tweemaal Profvoetballer van het Jaar (2009 en 2010).

Een lucratieve transfer naar het Russische Anzhi Makhachkala volgde, waar de beloofde weelde een zeepbel bleek. Twee jaar later verhuisde hij naar Lokomotiv Moskou, waar hij nauwelijks aan spelen toekwam.

Volgens Sporza is Boussoufa, in tegenstelling tot bij Anderlecht, in Gent wel bereid fors in te leveren.

(Belga/NSK/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier