Mertens: ‘Benítez informeerde bij mij al naar Vermaelen’

Sport/Voetbalmagazine zocht Dries Mertens op in Napels. De Italiaanse kuststad waar de Rode Duivels het prima naar zijn zin heeft.

Bijna tien miljoen euro betaalde Napoli om Dries Mertens (26) deze zomer los te weken bij PSV Eindhoven. Mertens: “Ik was de eerste aankoop van Rafael Benítez. De club contacteerde me, maar hij belde me ook om te zeggen dat hij me wilde. Dat speelde mee in mijn beslissing: een trainer die me absoluut wou, een financiële verbetering, een nieuwe competitie én de Champions League.”

“Er waren Russische ploegen geïnteresseerd, maar dat vond ik geen stap omhoog. Napoli beantwoordde als enige club aan mijn criteria, ook omdat het Champions League speelde. Die wedstrijd tegen Arsenal, dat was ongelofelijk! Zo’n tempo, maar tegelijk zo’n precisie, en dat tegen een van de sterkste elftallen ter wereld. Daarvoor doe je het allemaal, voor die hymne van de Champions League en die sfeer in het stadion.”

Concurrentie

Na de komst van Mertens ging Napoli pas écht inkopen. Gonzalo Higuaín en José María Callejón bij Real Madrid. Op de koop toe gaven ze het Napolitaanse talent Lorenzo Insigne een nieuw contract. Maar panikeren deed de Leuvenaar nooit:

“Benítez was van meet af aan heel duidelijk. Hij vertelde hoe hij wilde spelen, en gaf aan dat hij veel wilde roteren. Ik had tijd nodig om me aan te passen, aan een andere taal, een andere manier van voetballen. Benítez zei me vooraf: ‘Ik ga je langzaam brengen, maak je geen zorgen.’ Dat heeft hij ook gedaan. Daarom stoorde het me niet dat ik aanvankelijk zo weinig speelde.”

“Als ik niet speel, ga ik niet naar de trainer, maar doe ik nog harder mijn best op training. Dat heeft Benítez gezien. Zodra ik er klaar voor was, bracht hij me. Uiteindelijk kwam ik in vier van de zes CL-wedstrijden aan de aftrap.”

Thomas Vermaelen

Overigens is het mogelijk dat er straks nóg een Belg in het azuurblauwe shirt van Napoli speelt. In diverse media werd Thomas Vermaelen gelinkt aan de club. Dries Mertens ontkent die geruchten niet, integendeel: “Ik heb Thomas al tien keer gezegd dat hij naar hier moet komen. Benítez informeerde ook al bij me hoe hij is. Maar Arsenal is ook een mooie, grote club. Niet makkelijk om daar weg te raken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier