Mertens: ‘Benítez zegt dat het goed komt’

© IMAGEGLOBE

Dries Mertens geeft toe dat hij enige aanpassingstijd nodig had na zijn overstap van PSV naar Napoli. Vooral het spelniveau en de taal bleken een struikelblok.

Onze collega’s van Voetbal International hadden een gesprek met de Rode Duivel…

S/VM: Hoe bevalt het niveau van de Serie A?

Dries Mertens: “Ik had het minder verwacht. Het niveau is echt heel hoog. Verdedigen kunnen ze allemaal. In Nederland heb je altijd een paar wedstrijden die je toch wint, hier is dat niet zo. Dit is echt een heel goeie ervaring voor mij. Ik heb twee, drie stappen vooruitgezet. Ik leer super veel van al die goeie spelers om me heen.”

“Bij Napoli roteren we wel. Trainer Rafa Benítez is daar duidelijk over, naar ons en de media. Ik vind die eerlijkheid wel prettig. Ik maak me geen zorgen dat ik te weinig aan spelen toe kom. De trainer zegt dat het goed komt, daar vertrouw ik op.”

S/VM: Ben je al een halve Italiaan?

“Ik heb enorm moeten wennen, het is best lastig als je de taal niet begrijpt. Ik raad iedereen aan die naar Italië gaat om eerst een cursusje te doen. Ze willen dat je het snel onder de knie hebt. Engels spreken ze niet, ik zit op Italiaanse les en red me voorlopig met gebarentaal en voetbaltermen.”

“Verder leeft het hier enorm, niet normaal. Onlangs, thuis tegen de nummer laatst, Sassuolo, was het gewoon uitverkocht. Heldenverering is hier heel normaal. Ik heb nog nooit hoeven te betalen in een bar of een restaurant.”

S/VM: Wordt Napoli kampioen?

“Als je nu nog durft te beweren dat wij geen titelkandidaat zijn… Juventus is verder, AS Roma en Inter zijn net als wij met nieuwe coaches begonnen, AC Milan is nu wat minder, maar die mag je ook niet uitvlakken. Wij wonnen onlangs uit bij Milan en dat was in 29 jaar niet voorgevallen. Dan besef je dat hier iets heel bijzonders kan gebeuren.” (CT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier