Messi en co roepen op om zoektocht naar Sala verder te zetten

Emiliano Sala © Belga Image

Na de vader en de zus van Emiliano Sala doen ook collega-voetballers en landgenoten als Lionel Messi en Gonzalo Higuain een oproep om de zoektocht naar de vermiste Argentijn verder te zetten.

‘Zolang er ook maar een sprankeltje hoop rest, zouden wij toch willen vragen om Emiliano te blijven zoeken’, Barcelona-aanvaller Lionel Messi op zijn Instagramaccount.

Ook zijn landgenoten Gonzalo Higuain (Chelsea), Nicolas Otamendi (Manchester City) en Lucas Biglia (AC Milan, ex-Anderlecht) riepen op sociale media al op tot voortzetting van het onderzoek.

Ook trainer Vahid Halilhodzic van Nantes, de club die Sala net voor 17 miljoen euro had verkocht aan Cardiff City, is niet te spreken over de stopzetting van de zoektocht. ‘Het is schandalig dat ze met de zoekactie gestopt zijn. Het is geen zekerheid dat ze het vliegtuig niet kunnen vinden’, brieste de Bosniër. ‘Het is walgelijk dat ze de situatie zo laten, dat kunnen we niet toelaten.’

Stopgezet

Het privévliegtuigje waarin Emiliano Sala en piloot David Andrew Ibbotson van Frankrijk naar Wales vlogen, verdween maandagavond boven zee van de radar. De zoekactie naar de vermiste voetballer en de piloot werd donderdag stopgezet.

‘Er is niets meer dat we kunnen doen. De kansen op overleving zijn in dit stadium extreem klein’, verklaarde havenmeester David Barker. ‘Ondanks al onze inspanningen hebben we geen enkel spoor van het vliegtuig, de piloot of de passagier gevonden.’

Gesmeekt

Zus Romina Sala reageerde donderdag al emotioneel in de Britse pers. ‘Ik ben er zeker van dat Emiliano nog leeft. Alstublieft, stop niet met zoeken, al begrijpen wij ook wel dat het een moeilijke taak is.’

Ook vader Sala smeekte de autoriteiten om de zoektocht naar zijn zoon te hervatten. ‘Al wat ik vraag is dat ze blijven zoeken. Het kan toch niet zijn dat hij zomaar verdwenen is?’, zei Horacio Sala voor de camera’s van de Argentijnse zender TyC Sports, kort nadat de politie van het Kanaaleiland Guernsey bekendmaakte dat de zoekactie stopgezet werd.