Messi grijpt opnieuw naast prijs

Lionel Messi. © belga

In de eerste halve finale van de Copa América stond de clash tussen aartsrivalen Brazilië en Argentinië op het programma. Alle ogen waren wederom gericht op Lionel Messi, maar De Vlo en zijn ploegmaats moesten zich met 2-0 gewonnen geven.

In een spannende partij ging het goed op en neer, zonder grote doelkansen. Enkel een pegel uit de tweede lijn van de Argentijn Leandro Paredes (PSG) kwam in de buurt van het doel. Tot Dani Alves even op z’n Braziliaans met de bal toverde en Roberto Firmino (Liverpool) de perfecte gelegenheid gaf om zijn spitsbroeder Gabriel Jesus (Manchester City) de 1-0 voor te schotelen.

Paal en lat als spelbreker

De reactie van Argentinië kwam er via Sergio Aguëro (Manchester City) die een voorzet over Alisson Becker (Liverpool) op de lat knikte. Messi zelf zat vast tussen de Braziliaanse tang op het middenveld en kon amper dreigen in de eerste helft. Argentinië bleef echter niet bij de pakken zitten en zocht ook na de rust nadrukkelijk de gelijkmaker.

Opnieuw speelde het doelkader spelbreker wanneer de Argentijnse aanvoerder eindelijk een gaatje vond om te trappen. Op de counter prikte Firmino de 2-0 binnen. Boeken dicht, Brazilië naar de finale en nog steeds geen eindoverwinning op een groot toernooi voor Messi en co.

In de eindstrijd krijgt het gastland de winnaar van het duel tussen Chili en Peru voorgeschoteld waarin het op zoek gaat naar hun negende Copa América. Afspraak: aanstaande zondag 07/07.