Messi loodst Argentinië voorbij sterk Bosnië

Lionel Messi © BelgaImage

Lionel Messi was in de openingswedstrijd in groep F tegen Bosnië-Herzegovina op het WK in Brazilië nog maar eens beslissend voor een bleek Argentinië.

Voor de pauze kwam de superster van FC Barcelona amper in het stuk voor, maar zijn vrije trap in de derde minuut zorgde wel onrechtstreeks voor de openingstreffer. De bal werd door Rojo nog licht aangeraakt en kwam zo tegen Kolasinac aan, die het leer in eigen doel devieerde (1-0).

Tijdens de rust wijzigde de Agentijnse bondscoach Sabella zijn systeem, waardoor ‘La Albiceleste’ met een tweede doelpunt toch afstand kon nemen. Messi zag kans zich meer in de wedstrijd te knokken, maar toch kon hij zijn mindere vorm niet verbergen. Zijn beste actie was meteen wel goed voor een doelpunt, een typische Messi-goal. Na een actie op rechts sneed hij naar binnen om vervolgens met links in de verste hoek Begovic kansloos te kloppen (2-0). Voor Messi pas zijn tweede doelpunt ooit op een WK-eindronde.

Toen wisten ze bij Bosnië dat het moeilijk zou worden. Uiteindelijk viel de aansluitingstreffer te laat. “Als je tegen Argentinië speelt, heb je wat geluk nodig om te kunnen winnen”, besloot de Bosnische bondscoach Safet Susic. “We hebben geprobeerd om tegen een van de favorieten voor de wereldtitel zoveel mogelijk tegenstand te bieden. Maar die owngoal viel gewoon te snel en dan weet je dat het lastig wordt.”

Het is altijd belangrijk om de eerste groepswedstrijd te winnen. Gelukkig zijn we daarin geslaagd”, vertelde de vedette van FC Barcelona na de wedstrijd. Toch zag ook Messi dat de Argentijnen er voor de pauze amper iets van bakten. “We mogen niet vergeten dat Bosnië echt wel een sterk team is.”

Diego Maradona: ‘Ik heb veel fouten gezien’

Argentinië is met een veel te defensieve basiself gestart tegen Bosnië-Herzegovina. Gelukkig stuurde bondscoach Alejandro Sabella tijdens de rust bij. Dat is alvast de mening van Diego Maradona na de 2-1 zege van de ‘Albiceleste’ in Rio de Janeiro.

“Het was een vergissing om met vijf verdedigers aan de match te beginnen. Gelukkig heeft Sabella zijn fout op tijd ingezien en voerde hij tijdens de rust wijzigingen door”, vertelde Maradona, die op het WK aan de slag is als tv-commentator voor de Venezolaanse zender Telesur. “Door de inbreng van Gonzalo Higuain en Fernando Gago in de tweede helft is het spel van Argentinië beter geworden”, vond ‘Pluisje’, die niettemin op zijn honger bleef.

“Er is nog veel ruimte voor verbetering. Ik heb veel fouten gezien, al komt dat mogelijk ook omdat het de eerste match was.”