‘Messi zal terugkomen als een beest’

© ImageGlobe

Drie vragen aan Barcelona-middenvelder Cesc Fabregas.

Maakt Barcelona een overgangsseizoen door?

“Nee, dat denk ik niet. We maken veel goals, we krijgen er weinig tegen en meestal spelen we goed. In drie of vier matchen voelden we ons niet op ons gemak omdat we in bepaalde wedstrijdfases de controle verloren. We hebben daar met zijn allen over gepraat. De trainer wilde ook weten waarom we het als normaal beschouwen dat we een wedstrijd winnen – en dat dan ook haast niet vieren – en waarom we als we verliezen zoveel kritiek op onszelf hebben. Hij vond dat verrassend. Vergis je niet: Tata is een leider. Als hij iets wil doordrukken, doet hij dat zonder angst of schaamte.”

Neymar laat zich de laatste weken opmerken omdat hij geregeld een doelpuntje meepikt. Komt hij beter tot zijn recht zonder Messi?

“Dat zou ik niet zeggen. Het zijn twee grote spelers die graag de hoofdrol voor zich opeisen. Scoren gebeurt overigens met vlagen. Soms wil de bal er echt niet in en soms gaat het vanzelf. Dat laatste gebeurt nu met Neymar en dat geeft hem een beetje meer vertrouwen, stabiliteit en frisheid in de zestien meter. Hij zal ook steeds belangrijk worden voor de ploeg. Vergeet niet dat hij nog maar 21 jaar is.”

Wat had Messi het meest nodig: mentale of fysieke rust?

“Dat weet alleen hij. Fysiek zeker, want ik heb hetzelfde meegemaakt en dan kan je niet anders dan stoppen. Hij is vier of vijf keer geblesseerd geweest aan een spier die hij vaak gebruikt bij zijn versnellingen. En die maken hem net zo uniek. Hij had maar twee opties: stoppen of stoppen. Maar hij zal terugkomen als een beest.”

Luis F. Rojo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier