Meteb niet in Luik, Shikabala dichter bij Anderlecht

© EPA

Emad Meteb is ook dinsdag niet naar Luik teruggekeerd. De Egyptische aanwinst van Standard vloog in het weekend terug naar Caïro om er nog wat administratie in orde te brengen en spullen op te halen. Aanvankelijk zou hij maandag al terugkeren, maar ook dat gebeurde niet.

Volgens Egyptische bronnen zou er een probleem zijn gerezen rond de militaire dienstplicht van Meteb.

Zij sluiten niet uit dat Meteb de transfer wil opblazen en bij Al Ahly wil blijven. Adly El-Quey, de transferverantwoordelijke van Al Ahly, zou dat vorige week op de Egyptische televisie hebben verklaard.

De transfer van Meteb had al heel wat voeten in de aarde. Hij sleepte wekenlang aan, naar verluidt wegens visumproblemen.

De 27-jarige Egyptische international zou de nieuwe aanvalsleider moeten worden van Standard. Trainer Dominique D’Onofrio verklaarde al dat hij de competitiestart niet zou halen wegens een conditionele achterstand.

Shikabala

Beter nieuws lijkt er te zijn voor Anderlecht. De landskampioen wil deze week uitsluitsel over de komst al dan niet van Mahmoud Shikabala.

De club bereikte ruim een maand geleden al een akkoord met de 24-jarige aanvaller over een vierjarig contract. Zijn club Zamalek laat hem echter niet gaan.

Dinsdagmorgen echter is Shikabala niet mee afgereisd met zijn club naar het oefenkamp in Alexandria. De reden zou een ruzie zijn met trainer Hussam Hassan tijdens de rust van het oefenduel tegen Wadi Degla gisteren.

Volgens Egyptische bronnen zou dat voor een doorbraak in de transfer naar Anderlecht kunnen zorgen. Volgens de club echter zal hij de selectie morgen achterna reizen.

(Jan Hauspie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier