Mexico zoekt vierde bondscoach in ruim een maand

© ImageGlobe

Victor Manuel Vucetich zegt dat hij ontslagen is als bondscoach van Mexico. Hij was er niet in geslaagd ‘El Tri’ rechtstreeks naar het WK 2014 in Brazilië te leiden.

Victor Manuel Vucetich zegt dat hij ontslagen is als bondscoach van Mexico. Hij was er niet in geslaagd ‘El Tri’ rechtstreeks naar het WK 2014 in Brazilië te leiden.

‘Ook al is er nog niets officieel gecommuniceerd, toch heb ik al genoeg signalen ontvangen’, verklaarde Vucetich aan ESPNDeportes.com.

Volgens de media zal de Mexicaanse voetbalbond vandaag over een opvolger vergaderen. Dat wordt waarschijnlijk Miguel Herrera, de coach van de Mexicaanse landskampioen America.

Snel

De 58-jarige Vucetich was pas een maand aan de slag als bondscoach. Hij was op 13 september de derde trainer van zijn nationaal voetbalelftal op een week tijd geworden.

Een week eerder werd Jose Manuel de la Torre ontslagen, diens opvolger Luis Fernando Tena gaf er enkele dagen later na een nederlaag tegen de Verenigde Staten zelf de brui aan.

Barrageduel

Mexico ging dinsdag in zijn tiende en laatste kwalificatiewedstrijd in de CONCACAF-zone met 2-1 onderuit tegen Costa Rica, maar mag toch blijven hopen op een WK-ticket na de zege van de Verenigde Staten bij Panama (2-3). Daardoor eindigden de Mexicanen als vierde in hun groep en spelen ze in november nog een dubbel barrageduel tegen Nieuw-Zeeland.

De winnaar daarvan mag naar Brazilië. De VS, Costa Rica en Honduras plaatsten zich rechtstreeks voor de Wereldbeker.

14 WK-deelnames

Mexico is met 14 deelnames een van de landen die al het vaakst deelnamen aan een WK-eindronde. Enkel Brazilië (19), Duitsland, Italië (beide 17) en Argentinië (15) doen beter. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier