Michel Preud’homme: ‘Veel buitenlandse clubs volgen mij’

© Belga

Als de voormalige Rode Duivel bijtekent in Al-Shabab, bedraagt zijn afkoopsom 3,5 miljoen euro.

Michel Preud’homme gooit hoge ogen met Al-Shabab in Saudi-Arabië. De club wil hem dan ook houden en zwaait met een contractverlenging. Als de voormalige Rode Duivel bijtekent, bedraagt zijn afkoopsom 3,5 miljoen euro.

Preud’homme loodste Al-Shabab naar de eerste plaats in de Saudische competitie, met nog drie speeldagen te gaan. Maar zelfs al pakt hij de titel niet, dan nog wil de voorzitter van Al-Shabab naar eigen zeggen onze landgenoot, die een contract van drie jaar heeft, koste wat het kost houden.

“Hij wil nu al de optie op een vierde seizoen lichten,” zegt Preud’homme in La Dernière Heure. “Als ik teken, bedraagt mijn afkoopsom 3,5 miljoen euro.”

Anderlecht

Enkele weken geleden zei Anderlechtvoorzitter Roger Vanden Stock dat hij in Preud’homme de ideale opvolger van Ariël Jacobs zag, mocht die vertrekken. Over eventuele contacten tussen Al-Shabab en Anderlecht, is Preud’homme kort in de krant: “Geen commentaar, dat is te delicaat”.

Hij geeft wel toe dat de interesse van paars-wit hem flatteert. “Net zoals de interesse van Club Brugge in oktober mij flatteerde. Na het ontslag van Adrie Koster heeft het Clubbestuur met me gesproken. Het was toen niet mogelijk.”

“Het toont wel aan dat Club Brugge en Anderlecht me volgen en vinden dat ik een goede trainer ben. Dat doet me plezier. Maar ze zijn niet de enigen. Ik weet dat verscheidene buitenlandse clubs me in de gaten houden”. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier