Mido maakt afscheid bekend via Twitter

© BELGA

Oud-spits van AA Gent stopt met profvoetbal op dertigjarige leeftijd.

Een gecontesteerd figuur is en zal hij altijd blijven, de Egyptische aanvaller Ahmed ‘Mido’ Hossam. Op zijn dertigste zit de veelbewogen loopbaan van de wispelturige 51-voudig international – daarbij goed voor twintig goals – er al op. “Vandaag kondig ik mijn voetbalpensioen aan”, liet Mido via Twitter duidelijk weten. “Bedankt aan iedereen die mij steunde.”

De voormalige goaltjesdief stopt niet bepaald op het hoogtepunt. Op 10 november 2012 speelde Mido in dienst van het Engelse Barnsley zijn laatste, want zijn overeenkomst werd eind januari 2013 ontbonden.

Mido maakt als groot talent van topclub Zamalek indruk op AA Gent, dat hem tijdens het seizoen 2000/01 naar het Ottenstadion haalde. Na een droomstart, die werd gekruid met 11 goals in 22 duels, verscheen de Egyptische spits op de radar van Anderlecht, maar het was uiteindelijk Ajax dat hem contracteerde.

Twee seizoenen bleek Mido succesvol voor de club uit Amsterdam, waar hij in zijn eerste seizoen meteen de dubbel veroverde. Later, in september 2010, zou Mido onder coach Martin Jol nog eens terugkeren bij Ajax. Maar door enig overgewicht werd de spits beschimpt en vertrok hij weer toen Frank de Boer op de proppen verscheen als nieuwe coach.

Mido bleek vooral een clubhopper, die een heuse rondgang maakte doorheen Europa. Zo lag hij achtereenvolgens onder contract bij Celta Vigo, Ol. Marseille, Tottenham, Middlesbrough, Wigan, West Ham en ten slotte Barnsley.

Bekijk hieronder zijn opmerkelijkste doelpunten in zijn passage bij AA Gent:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier