Mignolet: ‘Dagelijks 200 mensen aan ons hotel’

© IMAGEGLOBE

Sport/Voetbalmagazine trok naar Liverpool voor een gesprek met doelman Simon Mignolet. Enkele opmerkelijke quotes…

Simon Mignolet over…

… ex-Sunderlandcoach Paolo Di Canio:

“Ik kan over Di Canio geen slecht woord zeggen. Zijn Italiaanse stijl wijkt wat af van de Engelse manier van doen, maar ik kon me wel vinden in zijn meer Europese aanpak. We trainden onder Di Canio twee keer per dag en waren elke dag van 9 tot 17 uur op de club, maar dat was geen verrassing voor mij. Toen hij werd aangesteld, zaten we echt in de shit. We wonnen meteen tegen Newcastle en Everton waardoor we zo goed als gered waren en we het seizoen rustig konden volmaken. De problemen met Di Canio waar de media zo vaak over schreven, dateren allemaal van na mijn vertrek.”

… ploegmaat en topspits Luis Suárez:

“Als je ziet wat hij op het terrein presteert – zowel tijdens de wedstrijd als op training – kun je niet anders dan zeggen dat hij een geweldige voetballer is. Kijk naar hoe hij een man voorbijgaat, hoe hij de bal bijhoudt en vooral welke doelpunten hij maakt. Stuk voor stuk indrukwekkende goals. Dat heeft niets meer met geluk te maken. Suárez is echt een op en top prof die zich altijd voor de volle honderd procent smijt. Samen met Gerrard is hij de beste voetballer met wie ik ooit samengespeeld heb.”

… de populariteit van Liverpool:

“Iedereen zei me dat ik wel snel zou merken hoe groot de club is en dat ik wel zou zien hoeveel supporters Liverpool in Azië heeft. Ik zei wel ja, maar ik geloofde het niet echt. Tot we op Aziatische tournee vertrokken. We overnachtten in Jakarta en die ambiance was amper te beschrijven. Er stonden dagelijks 200 mensen aan ons hotel en bij onze aankomst stonden er ons maar liefst 10.000 fans op te wachten op de luchthaven. We speelden voor 95.000 supporters in Melbourne. Toen begreep ik enigszins hoe groot Liverpool wel is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier