Mignolet: ‘Vermaelen, Kompany en Fellaini waren trendsetters’

© IMAGEGLOBE
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Simon Mignolet verhuisde twee en een half seizoenen geleden van Sint-Truiden naar Sunderland en beklaagde zich die overstap nog geen seconde.

Simon Mignolet (24) verhuisde twee en een half seizoenen geleden van Sint-Truiden naar Sunderland en beklaagde zich die overstap nog geen seconde, zo vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

“Als je van Sint-Truiden komt – eerst een jaar in tweede klasse, dan een jaar in eerste – dan is dit een stap hogerop. In principe zou je eerder opteren voor een topclub in België dan direct het buitenland, maar toen ik de kans kreeg om naar hier te komen, heb ik die direct gegrepen”, vertelt de doelman in Sport/Voetbalmagazine.

“Het was altijd mijn droom om in Engeland te voetballen en ik wilde niet later in mijn carrière voorhebben dat ik die kans niet meer zou krijgen. Dus zei ik: we proberen het. Lukt het na een jaar of twee niet, dan kun je nog altijd terugkeren.”

In die bijna drie jaar tijd veranderde er veel in de Premier League. Bijna wekelijks staat Mignolet nu tegenover een Belg. “Het eerste jaar dat ik hier was, was dat absoluut niet zo. Het is vooral dit seizoen. Goed voor het Belgische voetbal, denk ik.”

“Journalisten vragen me telkens of er wat speciaals is gedaan met de jeugdopleiding. Het enige wat ik daar kan op antwoorden, is dat Thomas Vermaelen, Vincent Kompany en Mourane Fellaini de trendsetters zijn geweest, laten zien hebben dat talent uit België het kan maken in de Premier League.”

“Ik denk dat clubs nu misschien iets meer geneigd zijn om te aanvaarden dat iemand uit de Belgische competitie komt. Christian Benteke doet het goed, ikzelf… Ik kwam voor twee miljoen pond (2,4 miljoen euro, nvdr), wat hier peanuts is. Om de groep te vervolledigen, denken ze dan. Tot ze zien wat ik presteer. Wat anderen presteren. Dat zal volgens mij de komende generatie Belgen helpen.” (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier