Milan Jovanovic: ‘Anderlecht maakte indruk op mij’

© EPA

De Servische voormalige aanvaller van Standard mag gratis weg bij FC Liverpool.

Milan Jovanovic mag gratis weg bij FC Liverpool. De ex-Standardspits wordt vooral gelinkt aan Benfica, Sporting Lissabon en enkele Griekse clubs. Vorige week had hij wel een “interessante ontmoeting” met Anderlecht.

Jovanovic verblijft momenteel in Novi Sad in Servië, waar hij traint. Aan Sport/Foot Magazine, het Franstalige zusterblad van Sport/Voetbalmagazine, verduidelijkte hij zijn situatie bij Liverpool. “Ik ben nog altijd speler van de Reds, maar als ik een nieuwe club vind, zullen ze me gratis laten gaan,” zegt de 30-jarige Serviër.

Enkele weken geleden had Jovanovic in Qatar een ontmoeting met een delegatie van Anderlecht. De speler werd er geopereerd aan de knie, Paars-wit was er voor zaken.

“Ja, ik heb Anderlecht ontmoet en het was interessant,” bevestigt hij. “Ik heb gedineerd met Vanden Stock en Van Holsbeeck. Zij hebben indruk op mij gemaakt.”

Zonder het met zo veel woorden te zeggen, vraagt Jovanovic zich wel af of een eventuele overgang van Standard naar Anderlecht – via Liverpool dan – niet te veel heisa zou veroorzaken. Vorig jaar deed Jelle Van Damme het omgekeerde. “We zien wel”, aldus Jovanovic, “maar het klopt, het is interessant”. (PB/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier