Milan Jovanovic: ‘Ik ben beter dan een jaar geleden’

© Belga

Jovanovic heeft zo zijn eigen uitleg voor wat er vorig seizoen gebeurd is.

Hoewel hij een seizoen niet aan de bak is gekomen bij Liverpool, beweert Milan Jovanovic in een opmerkelijk interview aan Sport/Voetbalmagazine dat hij een betere voetballer geworden is.

Jovanovic heeft zo zijn eigen uitleg voor wat er vorig seizoen gebeurd is. “Ik hou van het voetbal dat men in Engeland speelt, behalve bij Liverpool vorig seizoen, maar je moet van de Premier League ook niet maken wat het niet is: een onbereikbare berg.”

“Ik heb in Engeland niet enkel sterren en legendarische matchen gezien, hoor. Achter de vijf of zes groten zitten velen die tekortschieten, een spelkwaliteit waarvan je niet gaat dromen. Goed, ik ben niet geslaagd, zal je zeggen…”

S/VM: Inderdaad.

Jovanovic: “Ik ben nochtans beter, completer dan een jaar geleden. Verbaast je dat?”

S/VM: Leg dat eens uit. “Ze hebben in Engeland niet de echte Jovanovic gezien. Dat is frustrerend en het ligt niet aan mijn voetbal. Ik weet waarom. In het huidige voetbal draait niet alles om wat er op het veld gebeurt.”

“Bij Liverpool was het Rafael Benítez die mij absoluut wou. Ik heb naar hem geluisterd en hij heeft mij ervan overtuigd dat mijn speelstijl perfect paste bij zijn filosofie. Ik heb voor een sportief project gekozen… dat ik nooit heb meegemaakt, want Benítez werd vervangen nog voor ik op Anfield Road toekwam.”

“Voor Roy Hodgson die mij niet naar Liverpool had gehaald, was ik makkelijk opzij te schuiven.”

S/VM: Hoezo makkelijk opzij te schuiven?

“Ik had een zeer goed contract, maar er was geen transfersom en dat is een nadeel dat ik tot mij scha en schande heb ervaren. Ik was een loon, een uitgave, maar geen investering.”

“Als het slecht gaat, knipt men in de uitgaven maar niet in de investeringen die moeten worden beschermd, die in de etalage moeten worden geplaatst om hun waarde niet te verliezen.” (PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier