Mirallas als volksheld ontvangen in Griekenland: ‘Hij is de Messi van onze competitie’

Kevin Mirallas arriveert in Athene © to10.gr
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Spectaculaire beelden van de aankomst van de Rode Duivel in Athene.

Als een echte volksheld werd Kevin Mirallas ontvangen in de Griekse hoofdstad. De 30-jarige Rode Duivel verlaat Everton en keert terug naar zijn ex-club Olympiacos Piraeus, waar hij tussen 2010 en 2012 al twee sterke seizoenen speelde (34 doelpunten in 71 wedstrijden) en verkozen werd tot Speler van het Jaar in de Griekse Super League.

Honderden supporters verwelkomden een zichtbaar genietende Mirallas zondagavond in Athene met veel bombarie en Bengaals vuur (zie de foto van de Griekse website to10.gr. boven het artikel).

De Griekse journalist Giorgos Niokokyris van to10.gr legt uit aan Sportmagazine.be: ‘Mirallas wordt echt vereerd als een god door de fans van Olympiacos. Ze houden van hem en hij beleefde hier zijn beste seizoenen. Hij liet hier in twee jaar tijd geweldige dingen zien en daarom is er zoveel te doen rond zijn terugkeer. Hij is als het ware de Messi van onze competitie.’

WK Rusland

De vleugelaanvaller wil met het oog op het WK meer speelgelegenheid en wilde daarom vertrekken bij Everton. Mirallas was de voorbije 5,5 seizoenen goed voor 186 officiële duels voor de Toffees, maar dit seizoen bleef zijn inbreng beperkt tot 13 optredens.

Olympiacos kan Mirallas een nieuwe boost geven en hem een ticket naar Rusland opleveren, denkt Niokokyris. ‘Wij hopen dat. De Premier League is een ander paar mouwen, maar de Griekse competitie moet voor hem een wandeling in het park zijn’.

De Griekse recordkampioen staat momenteel derde in de Super League met een achterstand van twee punten op leiders AEK Athene en PAOK Saloniki. Olympiacos heeft wel nog een wedstrijd te goed.

Olympiacos stelde vrijdag ook een nieuwe hoofdcoach aan. De Spanjaard Oscar Garcia is de opvolger van interimcoach Takis Lemonis, die in september Besnik Hasi (ex-Anderlecht) afloste.

Naast onze vijf landgenoten telt de kern met Mehdi Carcela (ex-Standard) en Marko Marin (ex-Anderlecht) nog twee oude bekenden van de Jupiler Pro League.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier