Mirallas krijgt concurrentie van McGeady (video)

© BELGAIMAGE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Everton staat dicht bij een deal met Aiden McGeady, de Ierse winger van Spartak Moskou. Niet de grootste naam, maar wel trotse bezitter van een dribbelbeweging die naar hem genoemd is.

Kevin Mirallas krijgt er binnenkort een rechtstreekse concurrent bij in het offensieve compartiment van Everton. De club staat immers dicht bij een overeenkomst met Aiden McGeady, een 27-jarige Ierse international. Hetzij voor een onmiddellijke transfer, hetzij als versterking voor volgend seizoen. Manager Roberto Martinez is een grote fan, hij wilde de Ierse aanvaller enkele jaren geleden ook al eens naar Wigan Athletic halen.

McGeady mag dan op het Europese vasteland niet de grootste naam zijn, aan de overkant van het Kanaal is hij een halve legende. In Schotland -waar hij opgroeide- gold hij al heel jong als een immens talent, maar hij weigerde aanbiedingen van Arsenal en Manchester United om bij zijn droomclub Celtic Glasgow te voetballen. In 2010 verkaste hij uiteindelijk voor 12 miljoen euro naar Spartak Moskou, maar echt zijn stempel drukken kon hij er nooit.

Ondanks het label van ‘eeuwige belofte’ geniet McGeady enige faam dankzij zijn technische kwaliteiten. Bij devote gamers zal de naam bijvoorbeeld een belletje doen rinkelen: in het voetbalspel FIFA kun je bepaalde spelers de McGeady-spin laten uitvoeren. De Ier kreeg de dribbelbeweging naar hem vernoemd nadat hij bij Celtic Glasgow meermaals een tegenstander op die manier verschalkte.

Ontdek hier de McGeady-spin:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier