Miroslav Klose zet punt achter carrière als international

Miroslav Klose © BelgaImage

Miroslav Klose, WK-topschutter aller tijden, zal niet meer in het truitje van de Duitse nationale ploeg te bewonderen zijn.

De 36-jarige spits van Lazio Rome houdt het voor bekeken als international. Klose trad in 137 interlands aan voor de ‘Mannschaft’ en scoorde daarin 71 keer. Na aanvoerder Philipp Lahm is hij al de tweede speler van de regerende wereldkampioen die afzwaait.

De spits maakte op 24 maart 2001 zijn internationaal debuut tegen Albanië, dat met 2-1 verslagen werd dankzij de winnende treffer van Klose. In zijn eerste WK-match in 2002, een 8-0 zege tegen Saudi-Arabië, lukte hij een hattrick. In Zuid-Korea en Japan zou Klose in totaal vijf keer de weg naar het net vinden. In 2006 kroonde hij zich met vijf doelpunten tot topscorer van het WK, om vier jaar later in Zuid-Afrika nog vier WK-doelpunten aan zijn palmares toe te voegen.

Op het voorbije WK in Brazilië maakte de in Polen geboren aanvaller zijn 15e en 16e treffer op een WK-eindronde. Geen enkele voetballer deed ooit beter. “Een kinderdroom werd werkelijkheid met de wereldtitel in Brazilië”, zei Klose in een persbericht van de Duitse Voetbalbond (DFB). “Ik ben trots en gelukkig dat ik deel mocht uitmaken van dit succes voor het Duitse voetbal. Er is geen beter moment om een punt te zetten achter het hoofdstuk van de nationale ploeg.”