MLS: Zlatans capriolen en drama in Atlanta

Zlatan Ibrahimovic.
Nick Vandierendonck Medewerker Sportmagazine.be en Knack.be

Tijdens de zomerbreak in Europa spelen ze in Amerika lekker verder. Een terugblik op een frappant voetbalweekend in de MLS met (opnieuw) een hoofdrol voor Zlatan Ibrahimovic.

Beginnen doen we met Ibra (37) zelf natuurlijk. Voor hetzelfde geld komt hij ooit toevallig op onze website terecht en merkt hij op dat het artikel niet met hem begint. Zo’n drama willen we natuurlijk vermijden. Afgelopen weekend voetbalde de Zweed zoals enkel Zlatan dat altijd doet: opvallend.

Zlatan Ferrari Ibrahimovic

Onlangs vloog hij nog uit tegen z’n eigen teamgenoten (‘Ik ben een Ferrari omgeven door Fiats’), stelde hij z’n ‘beste elftal ooit’ voor met 11x een foto van zichzelf en noemde hij Carlos Vela (21 goals en 12 assists) geen concurrentie want ‘een goeie 29-jarige die op zijn hoogtepunt speelt, zit in Europa.’

Dit weekend etaleerde hij andermaal zijn niet te ontkennen talent ook op het veld. Met een ‘klassieke hattrick’ (rechts, links en kopbal) trok hij eigenhandig LA Galaxy over de streep in de derby van El Tráfico tegen stadsgenoot Los Angeles FC (3-2). Vela volgde in zijn spoor met twee doelpunten. Zlatan > Vela, punt gemaakt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De dramatiek zat er echter nog niet volledig op. Ibrahimovic had namelijk tijdens de wedstrijd (on)bewust een elleboog uitgedeeld in duel met Mohamed El Monir, die opnieuw moest vervangen worden en gisteren geopereerd werd. Iets waar de LAFC-staff niet over te spreken was. Zlatans antwoord? Go Home.

Furieuze Frank

De MLS-show verdeelde zich over verschillende staten, want in Atlanta (Georgia), zo’n 32 uur rijden van LA, toverde Josef Martinez in de 72e minuut zijn slapstick-talent tevoorschijn. Met één der gekste aanlopen ooit schoot de Venezolaanse spits een strafschop over het doel. Met een furieuze Nederlandse coach Frank De Boer tot gevolg.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Al is de aanloop niks nieuw. Martinez maakte er ietwat zijn handelsmerk van en hij scoort er ook mee aan een percentage van bijna 90%. Nadien maakte de goalgetter zijn misser nog goed met een geruststellende 2-0 in de extra tijd, nadat naamgenoot Pity Martinez Atlanta op voorsprong had gebracht. De troepen van De Boer zijn trouwens de regerende kampioen en springen met de zege tegen rechtstreekse concurrent DC United, ploeg van Wayne Rooney, naar de tweede plaats.