Mocht Losada maar halfuur tegen Anderlecht spelen?

© Belga

Hernan Losada, die door Anderlecht wordt uitgeleend aan Charleroi, beweert dat hij zaterdag in het duel tussen beide clubs (0-0) maar 30 minuten mocht spelen van de Brusselaars. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck ontkent zo’n afspraak.

“Ik was klaar en fit om aan de aftrap te komen, maar vanmorgen hoorde ik plots dat er een mondeling akkoord was tussen Charleroi en Anderlecht,” zei Losada na de match aan Het Nieuwsblad.

“Ik mocht blijkbaar maar maximum 30 minuten spelen. Dat is toch vreemd? Ik las overal dat Anderlecht niet zoals Standard is en dan mag ik opeens toch niet meedoen.”

“Ik weet niet of Anderlecht bang was van mij,” aldus de Argentijn. “In principe is hun team toch sterk genoeg om Charleroi, met of zonder mij, te verslaan. Ben ik dan toch een topspeler?

Ontkennen

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck ontkent de aantijgingen van Losada. “Ik wil je het contract van Losada laten zien. Daar staat geen clausule in dat hij niet of maar een halfuur zou mogen spelen,” zegt hij. “Ook van een mondeling akkoord is helemaal geen sprake.

“Wij verbieden dat nooit. Dat ze het bij Standard wel doen, is hun zaak. Ik vraag me af waar Losada dit haalt. Wat een onzin.”

Ook Charleroi-coach Jacky Mathijssen zegt niets te weten van een afspraak. “Ik heb zelf beslist dat Losada niet startte. Ik twijfelde tot net voor de aftrap, maar hakte dan de knoop door.”

“Het is logisch dat Losada niet begon. Ik heb hem niet laten starten omdat andere spelers functioneler waren. Dat is normaal. Zij trainen al zes weken met de groep en Losada nog maar vier dagen.”

(KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier