Montrealcoach Klopas: ‘Transfer Ciman mede te danken aan Kljestan’

© BELGAIMAGE

Laurent Ciman is momenteel aan de slag bij Montreal Impact in de Amerikaanse MLS. Sport/Voetbalmagazine ging op bezoek en sprak er onder meer met zijn coach bij Montreal, Frank Klopas.

De in Griekenland geboren Frank Klopas is sinds vorig seizoen trainer van Montreal Impact. Aan Sport/Voetbalmagazine vertelt hij niets dan lof te hebben voor zijn nieuwe, Belgische aanwinst in de verdediging. “Wat ik het meest waardeer aan Laurent, is de manier waarop hij het spel leest. Hij kijkt helder en beschikt over een grote tactische intelligentie. Het valt me ook op dat hij goed communiceert met zijn ploegmaats.”

“Hij is nu bijna 30 en heeft voldoende maturiteit om zich snel tot een van de leiders van de ploeg te ontwikkelen. Hij heeft niet de lichaamsbouw die je verwacht van iemand op zijn positie, maar door zijn sprongkracht en vooral zijn uitstekende timing weet hij dat ruimschoots te compenseren. Hij kan snel maar ook eenvoudig uitverdedigen en zijn lange bal is indrukwekkend. Zowel met links als met rechts komen zijn passes precies aan.”

“Zijn internationale ervaring zal heel nuttig blijken om de verdediging te organiseren en wedstrijden te domineren. Laurent is een sterke persoonlijkheid die zonder arrogant te zijn een natuurlijke autoriteit uitstraalt. Zijn werkijver is een andere troef: hij is altijd als eerste op training. Kortom, hij wordt gewaardeerd door iedereen binnen de club en zijn integratie verliep vlekkeloos.”

De trainer zegt blij te zijn dat Ciman voor Montreal koos. “Er stonden nog namen op mijn lijstje van mogelijke versterkingen in de defensie, maar Laurent stond bovenaan. Dat heeft hij mede te danken aan de aanbevelingen van mijn vriend Sacha Kljestan.”

“Ik heb de beelden van de wedstrijden van Standard goed bestudeerd, maar niets gaat boven de mening van een profvoetballer die al vaker tegenover een verdediger gestaan heeft. Sacha’s advies was heel waardevol”, besluit hij terwijl hij zijn iPhone uit zijn broekzak haalt om het sms’je te tonen dat de nieuwe speler van de New York Red Bulls hem op 25 januari stuurde. ‘Je nieuwe man Ciman heeft vandaag tegen ons een erg sterke wedstrijd gespeeld en een geweldige goal gemaakt waarmee hij onze verdediging vloerde. Hij zal een heel goede speler worden voor je club’, staat er te lezen.

(Bernard Geenen)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier