Moslim Papiss Cissé wil shirt Newcastle niet dragen om religieuze redenen

© Reuters
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Papiss Cissé van Newcastle ligt in conflict met zijn club omdat hij weigert het truitje met de nieuwe sponsor, kredietverlener Wonga, te dragen om religieuze redenen.

Papiss Cissé, de Senegalese spits van Newcastle, ligt in conflict met zijn club omdat hij weigert het truitje met de nieuwe clubsponsor, kredietverlener Wonga, te dragen om religieuze redenen. Cissé, een moslim, wil de kredietinstelling niet promoten omdat de islam leningen met rente verbiedt.

Cissé (28) en zijn entourage zijn al enkele dagen in overleg met de directie van Newcastle en met de Professional Footballers’ Association (PFA), maar een oplossing lijkt niet meteen in zicht. De speler neemt niet langer deel aan de voorbereidingsstage van de Engelse club in Portugal en zal voorlopig zijn op zijn eentje zijn conditie op peil houden, meldt de Britse zender BBC.

Beide partijen zeggen nog steeds te hopen dat er een oplossing uit de bus komt, maar omdat Cissé niet bereid lijkt zijn standpunt te wijzigen, zet hij allicht zijn toekomst bij Newcastle op het spel.

Cissé zelf zou voorgesteld hebben te spelen met een truitje zonder de naam van de sponsor of met de naam van een liefdadigheidsinstelling, om zich zo te houden aan zijn religie.

Bij Newcastle spelen nog twee moslims, de Ivoriaan Cheick Tioté (ex-Anderlecht) en de Fransman Moussa Sissoko, maar zij maken geen probleem van de nieuwe clubsponsor.

Cissé voetbalt sinds januari 2012 voor Newcastle en scoorde al 26 keer voor de club.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier