Mourinho haalt uit naar Romelu Lukaku

© AFP

Chelsea-coach José Mourinho heeft Romelu Lukaku op een persconferentie een sneer gegeven. “Romelu is een jonge speler en hij praat graag. Maar een iets heeft hij nog niet gezegd, waarom hij op huurbasis naar Everton is vertrokken”, zei de Portugees.

“De laatste keer dat ik met hem contact had, vroeg ik hem waarom hij nooit heeft verteld waarom hij niet meer hier speelt”, vervolgde Mourinho, die daarmee reageerde op uitlatingen van de Rode Duivel van afgelopen week. Lukaku zou gezegd hebben dat de Portugees nog geen contact met hem heeft opgenomen om zijn ontwikkeling te evalueren.

De Chelsea-coach wou niet verder ingaan op de reden voor het tijdelijke vertrek van Lukaku. “Ik houd mijn gesprekken met spelers graag privé. Sommige zaken moet je voor jezelf houden uit ethische overwegingen.”

De 20-jarige Rode Duivel was eind augustus spits op overschot bij Chelsea en koos net voor het sluiten van de transfermarkt voor een uitleenbeurt aan Everton, waar hij ploegmaat werd van Kevin Mirallas.

Speler van de Maand

De huurling maakte dit seizoen al zeven doelpunten voor de ‘Toffees’. Afgelopen weekend was hij nog goed voor twee treffers in het 3-3 gelijkspel tegen het Liverpool van Simon Mignolet. Eind oktober werd Lukaku bij Everton verkozen tot Speler van de Maand. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier