Mourinho: ‘Lukaku en De Bruyne horen bij A-kern’

© IMAGEGLOBE

Tijdens de officiële voorstelling van José Mourinho als trainer bij Chelsea, week de Portugees even uit over de toekomst van de Belgen bij de Londense topclub.

José Mourinho kreeg zoals verwacht veel media-aandacht bij zijn eerste persconferentie als trainer van Chelsea, althans in zijn tweede periode in Londen.

“The Happy One”

De Portugese coach toonde zich uitermate tevreden over zijn terugkeer. “In plaats van The Special One ben ik nu The Happy One. Maar ik ben nog steeds dezelfde, met evenveel passie als voorheen.”

Over zijn vorige club Real Madrid praatte hij liever niet meer. “Wanneer ik een club verlaat, trap ik niet na. Als ik ergens anders teken, dan is dat verleden tijd.”

Maar toch wou Mourinho nog iets kwijt over de kritiek die hij kreeg uit Catalaanse hoek. Meer bepaald Andrés Iniesta, middenvelder bij Barcelona, liet weten dat “Mourinho meer slecht dan goed heeft gedaan in het Spaanse voetbal”.

De 46-jarige Portugees reageerde kort, in zijn gekende cynische stijl. “Als ik als iets ‘slechts’ heb gedaan, is het de dominantie van Barcelona doorbroken. Voor ik bij Real kwam, waren ze onverslaanbaar. Nadien wonnen we de titel, de beker en de supercup. Bovendien konden we ze in het eigen Camp Nou verslaan.”

Jonge toptalenten

Dan maar weer terug naar het hoofdstuk ‘Chelsea’. Een terugkeer naar de club waar hij zoveel prijzen pakte, is niet meteen een cadeau. “De club weet tot wat ik in staat ben. Toen ik wist dat ze me opnieuw wilden, was mijn keuze snel gemaakt.”

Over de vele talenten die Chelsea overal ter wereld heeft gestald, had hij er toch al een paar in het vizier, onder wie Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne.

“We hebben een paar jonge toptalenten lopen, maar de stabiliteit behouden is aangewezen zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen. Ook Lukaku en De Bruyne. Eerst en vooral wil ik ze persoonlijk spreken over hun toekomst, maar beide spelers behoren zeker en vast tot de A-kern.” (ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier